3 Replies Latest reply: Jul 24, 2010 8:36 PM by eferz RSS

    Problem with new router

    ho0o0o11111

      Hello Everyone.

       

      I have purchased a new router & Ethernet converter and the viewing of slingbox works no more. I need advice about the setting (of router). Thanks in advance.

       

      Current setting
      Network: Modem > 1st Router NEC Aterm BL190HW > 2nd Router Corega WLBAR-54GT
      Slingbox: Slingbox > Ethernet converter (Buffalo WLI3-TX1-G54)

       

      New setting
      Network: Modem > 1st Router NEC Aterm BL190HW > 2nd Router Buffalo WHR-G301N
      Slingbox: Slingbox > Ethernet converter (Buffalo WLI-TX4-AG300N)

       

      1st and 2nd router are connected from Lan port (1st router) to Wan port (2nd router)


      What I tried:
      Original IP of 1st router BL190HW: 192.168.0.1
      Original IP of 2nd router Buffalo WHR-G301N 192.168.11.1 (Router mode)

       

      1. In 1st router: Set IP of 2nd router to 192.168.0.100
      2. In 1st router: Open port forwarding like this
                              192.168.0.100, TCP, port 5001
      3. In 2nd router: Set fix IP to 192.168.0.100
                                Gateway 192.168.0.1
                               1st and 2nd DNS server just same as 1st router.
      4. In 2nd router: Open port forwarding like this
                               192.168.11.237, TCP, port 5001     
                               (It gives IP to other devices in 192.168.11.XXX)        
      (Actually just the same settings with my current Corega)      

       

      Results:
      - When launching Slingplayer, it prompts "There was problem communicating with the Slingbox", both in my network and remote viewing.
      - The connection between Buffalo WHR-G301N and WLI-TX4-AG300N is fine, as I can connect my notebook to internet from WLI-TX-AG300N.
      - I replaced WLI-TX4-AG300N to old Ethernet converter WLI3-TX1-G54, it doesn't work too.
      - I repalced 2nd router from WHR-G301N back to old router (original one), both ethernet converter (WLI-TX4-AG300N and WLI3-TX1-G54) work with Slingbox.

       

      I think there is problem in setting of Buffalo WHR-G301N. I cannot view Slingbox even in own network.

       

      Could anyone please help to deal with this situation?
      Thank you.